Sveriges Utbildningsradio

Varför sänder ni inte Mifforadio längre?

Uppdaterad

Vi vill börja med att tacka dig som lyssnat på Mifforadio under åren. Det har varit ett väldigt uppskattat radioprogram med fantastiska programledare som vi varit mycket stolta över att kunna sända i tio år. UR:s uppdrag är att göra program där vi utgår från vilka behov som finns inom utbildning och också behoven av utbildning just i vissa specifika målgrupper. Det gör att vi har haft fler behovsinventeringar under året som gått, inte minst bland målgruppen intellektuellt funktionsnedsatta och särskoleelever. För att möta de behoven som framkommit ser vi nu att vi behöver göra andra program. Att byta program är alltså inget som vi gör lättvindigt utan vi lägger mycket tid på dialog med målgrupper, undersöka statistik och också användarbeteenden etc.

Vi har gjort en podd som heter Ett särskilt dilemma och som riktar sig mot målgruppen personer med intellektuell funktionsnedsättning. Den finns att lyssna på UR Play: Ett särskilt dilemma Där kommer du också att känna igen Sebastian som är fortsatt programledare.
Vi har också gjort ett föräldraprogram, Fatta familjen, för barn med speciella behov som sänds i P4 på söndagar 07:05. Du kan också lyssna på programmen varefter de har sänts på UR Play: Fatta familjen

Vi gör fler och större satsningar på program för ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning på UR, både i radio, på webben (UR Play) men också i TV, som du kommer att kunna se nästa år. Då kommer bl.a. en reality som tar upp ur det är att Flytta hemifrån samt en serie om att välja inför Gymnasievalet.  Det blir således ett ökat utbud, FÖR och MED målgruppen och baserat på deras behov. För att möjliggöra denna satsning så har det varit nödvändigt för oss att omprioritera i vårt utbud.

Återigen: tack för att du har lyssnat och hoppas du fortsätter följa våra program.