Sveriges Utbildningsradio

UR Play på webben

Uppdaterad

UR Play på webben är till för dig som arbetar i skolan, för dig som elev, för dig som förälder, för dina barn, dina kollegor, för farmor, kompisarna, för de många och för de få. UR Play innehåller utbildningsprogram för vuxna och barn, dokumentärer, faktaprogram och föreläsningar som är både underhållande och lärorika.

Hitta program som intresserar dig 
UR Play hittar du bland annat de mest aktuella och populära programmen. Under Alla program kan du filtrera och sortera bland alla våra program och serier. Välj att filtrera program med arbetsmaterial, önskad utbildningsnivå, talat språk och om du vill titta eller lyssna. Du kan även välja att sortera våra program på det som är nytt eller populärt.

Under Kategorier kan du hitta program efter genrer. På kategorisidan Teckenspråk har vi samlat alla våra program som på teckenspråk eller med teckenspråkstolkning och på kategorisidan Syntolkat hittar du alla program med syntolkning.

Det går även att söka sig till program via sökfältet. I sökfältet kan du skriva in titlar, ämnen, utbildningsnivå eller önskat sökord. Sökresultatet kan du sedan filtrera ytterligare.

På sidan Barn har vi samlat alla roliga, spännande och pedagogiska barnprogram och barnserier för både små och stora barn.

Textning 
Alla våra videoprogram textas på svenska och ibland även på andra språk.
När programmen spelas upp visas automatiskt alltid en undertext på svenska.
Du väljer om du vill se textningen eller inte, eller om du vill byta språk, genom att starta programmet och ändra inställningarna i nedre högra hörnet i spelarfönstret.

Barnlås 
Allt innehåll är inte lämpligt för de små – därför finns barnlåset!
Du aktiverar barnlåset genom att skriva in en fyrsiffrig PIN-kod i fältet ”Ange kod”. Koden sparas i din lokala webbläsare och om du glömmer koden eller vill ta bort barnlåset rensar du webbhistoriken.

Jobbar du i skolans värld?
På UR Play finns det program som är särskilt anpassade för att användas i klassrummet eller utbildningssyfte. Du hittar program för olika ämnen och stadier, många av dem har även ett tydligt pedagogiskt syfte, lärarhandledningar och arbetsblad.
På programsidorna hittar du allt detta under fliken Pedagogiskt material.

Relaterat
UR Play i mobilen eller surfplattan
Systemkrav för UR Play
Rättigheter i UR Play
Arbetsmaterial och lärarhandledningar
Användarvillkor för inbäddning av UR:s program och tillhörande material

Guide taggad med: play