Sveriges Utbildningsradio

Sommarens sagotips

Uppdaterad

Kompissafari på UR Play Vi får träffa vanliga och ovanliga djur i svensk närmiljö och lära känna dem med hjälp av ljud och fakta. Hur låter vargen och lärkan? Vad äter råttan och gäddan? Och hur kan människan leva i samspel med djuren och naturen? Med värme och humor möter vi arterna vanlig groda, husspindel, varg, lärka, igelkott, brunråtta, honungsbi och gädda.

Småsagor på UR Play En serie med bilderböcker för öronen. En skådespelare läser texten så som den står i boken och bilderna målar vi med ljud och musik. Böckerna blir lekfulla, allvarliga, fantasifulla och tankeväckande ljudupplevelser. Småsagor finns på flera olika språk.

Ada löser en tand på UR Play Undrar du hur det kommer kännas när du tappar din första tand? Kanske känns det både spännande och läskigt. I den här berättelsen får du träffa Ada, sex år, som upptäcker att en tand är lös. Hon både vill och inte vill tappa den. Hur var det när hennes äldre syskon tappade sina första tänder? Pappa berättar, mamma berättar. Under tiden kommer det blod i handfatet. Hur skall det gå? När kommer det ske? Ada till och med drömmer om tanden.  

Flera sagor
Sagor med TAKK
Sagor för alla
Arabiska sagor

Guide taggad med: förskola Grundskola F-3