Sveriges Utbildningsradio

Rättigheter i UR Play

Uppdaterad

Du hittar våra program främst på vår egen digitala plattform UR Play. Förutom det sänder vi också i i SVT:s och SR:s kanaler och finns också i våra sociala mediekanaler på YouTube, Facebook, Instagram och TikTok.
Alla program finns inte överallt och olika program kan också finnas tillgängliga olika långa perioder. Det här beror på att det i alla program finns upphovsrättigheter.

De program där vi på UR själva har skapat allt, eller det mesta av innehållet är oftast de som vi har möjlighet att ha tillgängliga längst tid och på flest olika plattformar och kanaler. När det finns andra tv-bolag eller produktionsbolag som har producerat programmen eller stått för programidén eller om det finns medverkande upphovspersoner, såsom till exempel skådespelare eller musiker som inte är anställda på UR, så träffar vi överenskommelser med dem om hur vi får använda programmen, och de får ersättning för sina insatser.

För vissa typer av medverkan finns kollektivavtal eller ramavtal mellan UR och organisationer såsom exempelvis Teaterförbundet, Sveriges Författarförbund med flera. Läs gärna mer hos organisationen Copyswede, som företräder de olika medverkande upphovspersonernas intressen, om upphovsrätt och avtal. Det kan också finnas andra skäl, såsom hänsyn till medverkande, som gör att UR väljer att låta ett program vara tillgängligt endast en viss tid.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillhandahålla ett så relevant och mångsidigt utbud som möjligt!

Guide taggad med: avtal rättigheter
warning Created with Sketch.